Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията “Походът на книгите“ насърчава детското четене

Снимка: FB/BulgarianBookAssociation

Националната кампания “Походът на книгите“ ще бъде открита в София на днешния Международен ден на детската книга и рожден ден на Ханс Кристиан Андерсен. Събитието, чиято цел е да насърчи детското четене, се организира от Асоциация “Българска книга” в партньорство с образователното министерство, Българската библиотечно-информационна асоциация и Столичната библиотека.

В рамките на кампанията ще се проведе инициативата “Четяща класна стая”, в която 15-минутно четене на ден в училищата ще бъде съчетано с дейности, насърчаващи творческите изяви на учениците.

“Известните българи четат на деца” ще се състои и през т.г. с участието на писатели, артисти, спортисти, политици и журналисти. Програмата предвижда също “Маратон на четенето” в библиотеките в цялата страна, както и връчване на националната награда “Бисерче вълшебно“, за която гласуват децата. 

“Походът на книгите“ ще продължи до 23 април под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев свиква извънредна среща за извеждането на българите от Ливан

На среща в Министерския съвет, свикана от служебния премиер Димитър Главчев, ще бъдат обсъдени мерките, които страната ни предприема за безопасното извеждане на българите от Ливан, съобщи правителствената пресслужба. Ще участват представители на..

публикувано на 29.09.24 в 11:26

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53
Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова

Трима българи спечелиха бронзов медал на световното първенство по спортна аеробика

Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова спечелиха бронзов медал в категорията “Тройки” на Световното първенство по спортна аеробика за мъже и за жени в Пезаро. Пред нашите представители се наредиха единствено състезателите на Китай и на..

публикувано на 29.09.24 в 09:38