Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК има готовност да проведе избори "две в едно"

Снимка: БТА

Ако изборите за ЕП и НС са на различни дати е необходимо да има поне две или три седмици между двата вота, за да може изборният процес да се организира спокойно и да не се създава напрежение, което би било трудно за изпълнение по ред причини. На среща при президента Румен Радев председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова посочи, че ЦИК ще се справи с избори "две в едно", което е най-удачното от технологична и икономическа гледна точка.

Обществената поръчка за ЕП е започнала на 15 март и няма законова възможност да се измени за "две в едно“. Освен товае необходимо технологично време между 25 и 30 дни, за да се проведе законосъобразно процедурата. Затова ще бъде направена нова обществена поръчка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Времето ще е без промяна – остава облачно и дъждовно, няма давали на запад

Във вторник , 30 април, минималните температури в страната ще са между 7 и 12°, в София 8°. През деня валежите от север над Централна и Източна България ще започнат да спират, но в Южна България ще продължават. Максималните температури ще са от 17..

публикувано на 29.04.24 в 21:00

България днес - 29 април 2024 г.

Започна Страстната седмица и поехме по пътя към вечното християнско чудо- Възкресението. Време, в което обръщаме поглед към последните земни дни от живота на Спасителя, преди да бъде разпънат на кръста и да поема греховете на целия човешки..

публикувано на 29.04.24 в 19:00

Вече можем да проверим дали сме включени в избирателните списъци

Българските граждани вече могат да проверят дали са включени в избирателните списъци От днес българските граждани могат да извършват проверка дали са включени в избирателните списъци за гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. на интернет страницата на..

публикувано на 29.04.24 в 14:55