Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нургюл Салимова ще се срещне с българите в Торонто

Снимка: facebook.com/TorontoBulgaria

Българската шахматистка Нургюл Салимова, която е единствената българка - участничка в Турнира на претендентките, който се провежда в Торонто, ще гостува в генералното консулство на Република България в Торонто (65 Overlea Blvd, Suite 230 Toronto, ON M4H 1P1) на 24 април между 10.00 и 13.30 ч. 

"Българската общност в Канада ще има уникалната възможност и удоволствие да се запознае отблизо с младата дама, с която цяла България се гордее", съобщават от консулството ни.

Първата среща на Салимова в Турнира на претендентките - срещу украинката Анна Музичук, завърши с реми.

"Радио България" желае успех на Нургюл Салимова в шахматната надпревара, който ще ѝ даде възможност през 2025 г. да се състезава за световната титла!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Руси Чанев

Актьорът Руси Чанев адаптира романа "Под игото" за българчетата в чужбина

"В първата глава, в която беглецът Иван Краличът търси подслон в приятелската къща на чорбаджи Марко в Бяла Черква, но не успява да се скрие там от преследвачите си. …. " Така започва аудио романът на романите в българската класическа..

публикувано на 27.06.24 в 09:10
Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20