Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачно с краткотрайни превалявания в неделя

Снимка: БТА

През следващото денонощие над източната половина от страната облачността ще бъде предимно значителна и на много места ще има краткотрайни валежи. Над западната част облачността ще бъде разкъсана, около и след обяд над планинските райони – купеста и купесто-дъждовна, и на отделни места там също ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България – умерен до силен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 17° и 22°, в София минимална температура около 8°, максимална – около 20°. 

Над планините облачността ще бъде разкъсана, около и след обяд – купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици, а над 2200 м – сняг. Ще духа умерен, по билата силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 12°, на 2000 м - около 5°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна и на много места ще превали дъжд. Ще духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 15° и 18°, а на морската вода – 11°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с тенденция към усилване.

Над централните и източните райони от Балканския полуостров ще има предимно значителна облачност и на места ще превали дъжд. Слънчево ще бъде над северозападните райони от полуострова, както и над Албания и Западна Гръция. В Белград ще бъде 28 градуса, в Атина – 25, в Букурещ – 23, в Истанбул – 19.

Облачното, на места с превалявания ще бъде над Британските острови, Испания и Франция, страните от Бенелюкс и северните и централните райони на Германия. Над останалата част от Централна Европа, на изток до Западна Украйна, както и над Италия ще бъде слънчево. Сняг ще вали в северните райони от Скандинавия полуостров. Във Виена и Мюнхен ще бъде 27 градуса, в Мадрид и Рим – 24, в Париж – 18, в Стокхолм и Москва – 15, в Санкт Петербург – 9.

В Кейптаун ще бъде 21 градуса, в Мелбърн – 20, в Ню Йорк – 13, в Чикаго – 11.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42