Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар избухна в Скопие в сграда, подарена от България

Снимка: БГНЕС

Пожар горя в Универсалната зала в центъра на македонската столица Скопие, която е копие на изгорялата през 1983 г. сграда на цирка в София. Изгоряла е покривната конструкция, огънят вече е овладян. Все още няма официална информация за причините за пожара, съобщава "Свободна Европа". Според първоначалната информация в сградата, която е в ремонт, е нямало хора. Ръководителят на пожарната в Скопие Звонко Томески заяви, че причините за пожара ще бъдат установени допълнително от полицията.

Залата е построена от България след катастрофалното земетресение в Скопие на 26 юли 1963 г. Тогава над две трети от града са унищожени, над 1000 са загинали, а десетки държави изпращат помощи за възстановяване на града.

Вижте също:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10