Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Безкрайно"

Снимка: YouTube / @jdragner

След дълга творческа пауза, в която ѝ се случиха най-хубави неща – в рамките на четири години два пъти стана майка и написа и защити докторска дисертация в сферата на социалната психология, – Йоанна Драгнева се завърна с нова песен – "Безкрайно".Тя бележи нов период в творческия път на певицата, защото за разлика от по-танцувалните песни, които записва досега, това е първата ѝ балада. Работата по нея започва още през 2020 г., когато се запознава с композитора Щерион Пилидов. Той изпраща на Йоанна демо версия на песен, която ѝ харесва от първо слушане. За текста певицата се обръща към различни автори, за да предадат нейната идея за любовта в най-пълния ѝ смисъл, в най-чистата ѝ форма – не насочена само към партньори, а да е всеобятна, за да може всеки да се открие в тази песен. Да се намерят най-подходящите думи се оказва трудна задача, и така песента остава в позиция на изчакване. 

Междувременно кани своя съученик Свет Радославов да изсвири красивите цигулкови партии, които внасят едновременно напрежение, емоционалност и финес. Въпреки натоварения си график в Съединените щати, където Свет живее и работи, той откликва с радост, дава идеи и при едно от посещенията му в България успяват да направят записите с него. Още една съученичка и приятелка на Йоанна гостува в песента – небезизвестната Криста, която записва беквокалите.

Чак година по-късно точните думи за песента идват при Йоанна:

"Една вечер, без да очаквам, просто ми се изляха тези думи, и казах – "Това е!" За мен те пресъздават най-точно това, което аз чувствам и искам да кажа. А именно дългото очакване на тази прекрасна любов, която да ти се случи и да те изпълни, копнежа по нея.И това да кажеш на някой, че безкрайно много го обичаш, и че това е силата, която ти дава мотив да продължаваш да живееш, да се развиваш и да правиш това, което обичаш. И да обичаш още по-силно и по-силно – безкрайно! Защото истинската любов – тя е безкрайна."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

30 години от създаването си празнува Хор "Ваня Монева"

Вече три десетилетия космическите гласове на певиците в един от най-популярните български фолклорни хорове, под художественото ръководство на маестра Ваня Монева, вълнуват публиката у нас и по света. Хор "Ваня Монева" празнува кръглата..

публикувано на 30.04.24 в 10:15

“Виртуозите на Ла Скала” закриват “Европейския музикален фестивал” във Варна

Двама световноизвестни български музиканти – цигуларят Марио Хосен и оперната певица Красимира Стоянова, ще си партнират тази вечер във Варна с камерния ансамбъл “Виртуозите на Ла Скала”. Концертът е последен за “Европейския музикален фестивал” и първи..

публикувано на 29.04.24 в 06:00

"На многая лета"– концерт на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов“

През 2024 г. Общинският културен институт Дом на културата "Средец" в София чества 50 години от създаването си – повод, който съставите към Дома отбелязват с поредица от събития. Сред тях е концертът на Софийския камерен хор "Васил Арнаудов" на..

публикувано на 24.04.24 в 11:35