Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български композитор с наградата за "Най-добра музика" на BAFTA

Борислав Славов
Снимка: Радостина Тодорова

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-о издание на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS, съобщи БНР "Хоризонт".
Славов получи признанието като композитор на музиката на обявената за най-добра игра на годината "Балдърс гейт 3" /Baldur's Gate 3/. Тя беше с 11 номинации и спечели 3 награди. Статуетката за най-добра музика беше връчена на българския композитор от автора на музиката на "Спайдърмен" и "Крал Артур" - Даниел Пембертън.
"Ако някой преди 20 години ми беше казал, че ще съм тук с вас, нямаше да повярвам. Благодаря на BAFTA за това, че "Mузиката на видеоигрите" е изкуство със своите пълни права", заяви Славов.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Без предупреждение"

Младият Тодор Гаджалов се занимава с музика от 5-годишен, когато започва да свири на пиано и да пее. Продължава с образование в музикалното училище в Пловдив и музикалната академия в София. От малък участва в различни конкурси, от които има редица..

публикувано на 19.09.24 в 10:15

"Жива"

Една от най-нашумелите групи у нас с една от най-интересните и магнетични фронтдами – Керана и космонавтите – добавя ново съзвездие в своя музикален космос. На 19 септември в Маймунарника в София музикантите ще представят с концерт своя втори албум..

публикувано на 18.09.24 в 10:15

"Къде остана детството"

Лятото влиза днес в класните стаи, заедно с усмивките на децата… Първият учебен ден винаги е повод за вълнение – както за най-малките, които за първи път пристъпват училищния праг, така и за по-възрастните, които с умиление си припомнят онези вълшебни..

публикувано на 16.09.24 в 10:15