Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота ще превали кратко на изток, в неделя ще е без дъжд

Снимка: БГНЕС

В събота, 13 април, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще се заоблачава. На места ще има кратки валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са между 24 и 29°, по-морето и по-ниски, в столицата 24°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, но се очакват валежи в следобедните часове. Температурите на въздуха ще са 19-23°. Морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. 

Над планините ще е слънчево. След обяд над източните масиви ще превали и прегърми. Температурата на 1200 м надморска височина ще е до 16°, на 2000 м до 8°.

В неделя ще е слънчево с разкъсана висока облачност. Максималните температурни стойности ще са между 26 и 31°, по Черноморието до 24°.

В Европа – на запад, над Пиренейския и Апенинския п-ов и Средиземноморието ще е слънчево и доста топло. Временни увеличения на облачността, но без валежи ще има над централната част на континента. Ветровито с дъждове ще е на Британските о-ви и в Шотландия. Дъжд и сняг ще вали на места в Скандинавския п-ов и Финландия. В Прибалтика, Беларус и Северозападна Украйна ще превали слабо.

На Балканите ще е топло и предимно слънчево. Временни заоблачавания ще има над североизточната част от полуострова. Там на места ще превали краткотраен дъжд.

В Лондон ще е 19, в Берлин и Истанбул – 23, а в Париж 25°. По-студено ще е в Москва, където се очакват 13°. В Рим и в Букурещ ще е 25°. Най-топлите европейски столици ще са Мадрид, Атина и Букурещ с 27°.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 14°, в Монреал 21°. В Чикаго се очакват 16°, в Ню Йорк 17°, в Лос Анджелис 21°. В Маями и в Мексико сити ще e съответно 27 и 29°, в Буенос Айрес 20°, в Рио де Жанейро 27°. В Дубай максимални температури 31°, а в Йерусалим 23°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Вдигат заплатите на университетските преподаватели със задна дата

Правителството ще предостави 39 млн. лв. допълнително финансиране за увеличение на възнагражденията на академичния състав в държавните висши училища, считано от 1 януари 2024 г. Решението е взето след като преподавателите заплашиха със стачка на..

публикувано на 15.05.24 в 17:35

Над 38 хил. българи са подали електронни заявления за участие на изборите от чужбина

Над 38 хиляди са потвърдените заявления за гласуване в чужбина, подадени от сънародниците ни чрез електронната система на Централната избирателна комисия. В полунощ изтече срокът, в който българите зад граница можеха да заявят желанието си да..

публикувано на 15.05.24 в 10:55

Професионалното прегаряне се среща най-често сред хората с обществено значими професии

Физическото и психично здраве на хората, и то през целия жизнен цикъл, е   на фокус в дните от Европейската седмица на общественото здраве (EUPHW – 13-17 май). Инициативата насърчава сътрудничеството между медицинските специалисти в Европа, подчертава..

публикувано на 15.05.24 в 10:15