Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В петиция до столичния кмет “За Земята” настоява за свързани и безопасни велоалеи

Снимка: БГНЕС

Екологичното сдружение “За Земята” ще връчи през следващата седмица петиция на столичния кмет Васил Терзиев за обезопасени кръстовища и целогодишна поддръжка на велоалеите. Под предложенията за велосипедното придвижване в града са се подписали над 5 хил. души.

Петицията за свързани, удобни и безопасни велоалеи в София започва през септември м.г. Целта й е да насочи общественото внимание към изоставащия в София преход към повече активна мобилност и повече движение с велосипеди или тротинетки”, каза Драгомира Раева от “За Земята”.

Едно от предложенията на сдружението е велосипедните алеи и ленти да бъдат свързани в мрежа. “Много от тях сега започват и завършват в някое голямо кръстовище, а това възпрепятства хората, които биха искали да се придвижват активно”, поясни екоактивистът. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46