Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Спасителния център на “Зелени Балкани” се излюпиха три ловни соколчета

Снимка: "Зелени Балкани" / фейсбук

Три ловни соколчета се излюпиха в Спасителния център на “Зелени Балкани”. Те се намират в бебешката стая, отглеждането им ще продължи седем дни, след което ще бъдат върнати на своите родители.

Ловният сокол беше изчезнал вид в продължение на десетилетия, но успешно се възстановява. В природата вече имаме четири сформирани двойки, които са излюпени при нас”, разказа пред БГНЕС служител на центъра. Според него е възможно броят на двойките да е по-голяма, тъй като птиците нямат предаватели.

В момента в Спасителния център има 33 яйца на ловни соколи. Екипът на “Зелени Балкани” вече 15 години работи за възстановяване на популацията на този изчезнал доскоро вид.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42