Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

Снимка: БТА

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април.

В случаите, когато партия или коалция заявява участие и в двата вида избори, може да представи един списък с имената, единния граждански номер и саморъчния подпис на не по-малко от 2500 избиратели – български граждани.

Регистрацията на дадена партия за участие в изборите за Европейски парламент от България може да бъде подкрепена и от избиратели – граждани на друга държава членка на ЕС. В такъв случай в списъците се посочват имената, личния номер, номера на удостоверението за пребиваване, датата на регистрация и подписа.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България подкрепя реформирането на ООН

Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените нации (ООН), за да гарантираме, че тя остава актуална и способна да отговаря на предизвикателствата на 21-ви век. Това послание отправи премиерът Димитър Главчев на Срещата на върха за..

публикувано на 23.09.24 в 08:59
Мариян Иванов със съпругата си Аня и децата им

За 20 години България се е променила в много положителна посока

Животът е същински низ от случайности, които понякога го превръщат в истинска приказка. Една среща по време на българска вечер в дискотека в САЩ променя живота на сънародника ни Мариян Иванов и днес той е щастливо женен за съпругата си Аня, която е..

публикувано на 23.09.24 в 08:10

България днес - 23 септември 2024 г.

В „България днес“ се връщаме назад в историята, за да разберем как се стига до обявяването на независимостта на България и какво коства това на страната ни, слушаме манифеста за провъзгласяването й и научаваме за изработката му от художник-декоратора..

публикувано на 23.09.24 в 07:00