Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки" в Нов български университет

Сред авторите на снимките е етническият българин от Одеса Олександр Барон

Снимка: nbu.bg

До 30 април във фоайето на софийския Нов български университет може да се разгледа изложбата "Солидарни с Украйна! Ужасът на войната срещу Украйна в снимки и детски рисунки".



Експозицията включва 16 пана със снимки и детски рисунки. Малките автори са участници в Международния фестивал на изкуствата МАЛЮЙ.UA.WAR, организиран от ADRUM - Association for the Development of International Relations. Заглавията на творбите сами разказват за преживяванията на децата – "Украинско поле в пламъци", "Искам да си отида вкъщи", "Под ангелското крило", "Украйна трябва да живее".



Снимките от изложбата показват разрушенията на гражданската инфраструктура - унищожените жилища, библиотеки и училища, а също така бункерите, пълни с деца и жени.


Автор на част от снимките е Олександър Барон, украински етно-фотограф, съосновател и главен редактор на информационния проект "Бесарабски фронт", член на Националния съюз на журналистите на Украйна. Той е етнически българин, който живее в Одеса.

"Руската агресия е способна да унищожи всичко, но украинската нация е доказала своята борбеност, упорство и желание за живот, което никой не може да сломи" – каза преди време в интервю за Радио България Олександър Барон – чуйте го ТУК.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за „последни избори“

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката академия на партията в Пловдив. Той каза, че..

публикувано на 20.07.24 в 13:59

Българската патриаршия признава самостоятелността на македонската архиепископия

На въпрос какво трябва да бъде отношението на българската църква към църквата в Северна Македония главата на Българската патриаршия каза пред БНТ, че Светият синод има решение от края на 2022 г. "Ние приехме решението на архиерейския събор на..

публикувано на 20.07.24 в 11:42

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39