Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три златни и един сребърен медал за Калейн и Николова на финалите на Европейската купа в Баку

Боряна Калейн
Снимка: БТА

Четири медала завоюваха българските състезателки на финалите на отделните уреди на първата Европейска купа по художествена гимнастика, която се провежда в Баку. Боряна Калейн спечели златен медал на топка и на лента, както и сребърен на обръч, а Стилияна Николова стана шампионка на бухалки.

Стилияна Николова спечели Европейската купа в Баку

Българският ансамбъл в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева се окичи със златния медал на финала с три ленти и две топки, а на пет обръча се класира на трето място.

До момента нашите гимнастички имат осем спечелени отличия – пет златни, две сребърни и едно бронзово, след като вчера Стилияна Николова стана шампионка при жените, а девойките ни останаха втори в отборната надпревара.

Предстоят финалите при девойките с участието на Дара Малинова и Магдалена Вълкова.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10