Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изваяни" е първата самостоятелна песен на Боби Иванчев от дует "Авеню"

Снимка: Facebook/ Bobby Ivanchev

Борислав (Боби) Иванчев е музикант подвластен на магията на радиото. Известен е като част от дует "Авеню", а сега първият му авторски сингъл "Изваяни" успешно пътешества в ефира, събирайки одобрението на слушателите. "Тази песен е послание", казва Боби в интервю за БНР- Стара Загора.

Роденият през август музикант споделя, че дъждовната реалност настоящия месец май го депресира. Но добрата емоция на един уловен миг може да го пренесе в безвремието, където има пълна свобода да пише музика и подрежда думи по свой начин. "Искам да правя нещата, както ги усещам", подчертава Иванчев, който редом с композирането на песни, продуцира театрални представления, занимава се с дигитална дистрибуция и води разговори в полунощ със слушателите на програма "Хоризонт" на БНР.

Какви емоции извиква в съзнанието на музиканта дъждът, защо създава първата си песен на английски език, как се ражда дует "Авеню" и какви са бариерите, които младите музиканти трябва да прескочат, за да реализират мечтите си  -  Боби Иванчев разказва в разговор с Мила Маринова – чуйте:

Първата самостоятелна песен на Боби Иванчев "Изваяни" е записана в края на 2023 година. Ражда се лесно като мелодия, препъни камък се оказва текстът. Музиката обаче отново идва на помощ:


"Когато започнах да си тананикам припева, се бях замислил как човек следва мечтите си и ми светна една лампичка, че ние разбиваме пътя към тях на малки задачи – споделя Боби. – И по този начин се раждат надеждите, че ще преминем през съответните междинни препятствия по пътя към мечтата. В този смисъл се замислих, че надеждите са производни на мечтите. Оттам се роди репликата "надеждите от мечтите ни са изваяни", и вече знаех за какво искам да говоря в текста на песента. Защо пътят към мечтите е много важен и че трябва да си задаваме много важни въпроси – защо, мога ли, ще имам ли силите или не, достоен ли съм, ще навредя ли на хората? Когато си отговорим на тях, това ни прави по-добри хора."

Музиката и аранжиментът на "Изваяни" са на Боби Иванчев, той е автор и на част от текста, дописан от Росен Кукошаров.

Автор: Мила Маринова, БНР-Ст.Загора

Снимки: Facebook/ Bobby Ivanchev



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25