Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Изваяни" е първата самостоятелна песен на Боби Иванчев от дует "Авеню"

Снимка: Facebook/ Bobby Ivanchev

Борислав (Боби) Иванчев е музикант подвластен на магията на радиото. Известен е като част от дует "Авеню", а сега първият му авторски сингъл "Изваяни" успешно пътешества в ефира, събирайки одобрението на слушателите. "Тази песен е послание", казва Боби в интервю за БНР- Стара Загора.

Роденият през август музикант споделя, че дъждовната реалност настоящия месец май го депресира. Но добрата емоция на един уловен миг може да го пренесе в безвремието, където има пълна свобода да пише музика и подрежда думи по свой начин. "Искам да правя нещата, както ги усещам", подчертава Иванчев, който редом с композирането на песни, продуцира театрални представления, занимава се с дигитална дистрибуция и води разговори в полунощ със слушателите на програма "Хоризонт" на БНР.

Какви емоции извиква в съзнанието на музиканта дъждът, защо създава първата си песен на английски език, как се ражда дует "Авеню" и какви са бариерите, които младите музиканти трябва да прескочат, за да реализират мечтите си  -  Боби Иванчев разказва в разговор с Мила Маринова – чуйте:

Първата самостоятелна песен на Боби Иванчев "Изваяни" е записана в края на 2023 година. Ражда се лесно като мелодия, препъни камък се оказва текстът. Музиката обаче отново идва на помощ:


"Когато започнах да си тананикам припева, се бях замислил как човек следва мечтите си и ми светна една лампичка, че ние разбиваме пътя към тях на малки задачи – споделя Боби. – И по този начин се раждат надеждите, че ще преминем през съответните междинни препятствия по пътя към мечтата. В този смисъл се замислих, че надеждите са производни на мечтите. Оттам се роди репликата "надеждите от мечтите ни са изваяни", и вече знаех за какво искам да говоря в текста на песента. Защо пътят към мечтите е много важен и че трябва да си задаваме много важни въпроси – защо, мога ли, ще имам ли силите или не, достоен ли съм, ще навредя ли на хората? Когато си отговорим на тях, това ни прави по-добри хора."

Музиката и аранжиментът на "Изваяни" са на Боби Иванчев, той е автор и на част от текста, дописан от Росен Кукошаров.

Автор: Мила Маринова, БНР-Ст.Загора

Снимки: Facebook/ Bobby Ivanchev



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Песен моя, обич моя"

Композиторът Йосиф Цанков, творил от началото на 30-те години на ХХ век до 1971 г., неслучайно е наричан Патриарх на българската музика. Оставил е над 500 творби – оперети, танга, шлагери, музика към филми, с които десетилетия наред неминуемо е..

публикувано на 12.07.24 в 10:15
Лили Иванова

"Детелини"

Лили Иванова е безспорната прима на българската музика. Освен талант, дисциплина и отдаденост, зад десетилетията на върха стои и нейният избор на най-добрите музиканти, с които певицата е работила през годините.  Една от емблематичните ѝ песни –..

публикувано на 09.07.24 в 10:15

"Обич и песен" – нова порция летни концерти с част от вечните български песни

Проектът "Обич и песен" среща на сцената поколения обичани български изпълнители,   създали хитове в различни музикални стилове през годините. Мелъди рокът е представен от групата " Диана Експрес", които честват 50 години на сцена,..

публикувано на 08.07.24 в 10:15