Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Снимка: ПСС Отряд Лакатник

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник.

От Идеалния ръб на Черната стена до заслона на Алпийска поляна от 10.00 ч. до 17.00 ч. със спускане по въже адреналина си ще могат да качат всички смелчаци в добро здраве, съобщават от отряд "Лакатник". Приключението е безплатен подарък от организаторите, но ще има и кутии за дарения за необходима екипировка за спасителите.

Привечер ще се състои водосвет при Кръста на загиналите планинари и алпинисти от цялата страна – традиция, датираща от 2001 г. с възстановяването на християнския символ на скалите.

Към 21 ч. през отвесите ще потегли факелно шествие, а после празникът ще продължи с програма на местни самодейни фолклорни състави.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Белоградчишките скали в Северозападна България

До четвъртък ще е слънчево и горещо

Във вторник , 18 юни, в България времто ще е слънчево и горещо. След обяд над планините и Североизточните части от страната ще се заоблачи и на места ще превали. Минималните температури ще са между 16 и 20°, в София 16°. Максималните ще са от 31 до..

публикувано на 17.06.24 в 19:30

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56