Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Силвия" – популярни лица изпълняват емблематична песен от репертоара на Братя Аргирови

Снимка: Фейсбук / Пеещи артисти

"Силвия" е нова версия на златен хит на един от най-известните дуети още от 80-те години на ХХ век – Братя Аргирови.

Песента е кавър на "Предчувствие за стих" от албума "Момиче за двама" на Братя Аргирови, издаден през 1983 г. С новия прочит на емблематичната песен на дуета, екипът на проекта "Пеещи артисти" (популярни лица от българския артистичен свят изпълняват създадени специално за тях песни) им честити два юбилея, които близнаците отпразнуваха с концерт – 65-ия им рожден ден и 40 години на сцената.

Музиката е на Кузман Бирбочуков, текст – Иван Бориславов. Новият аранжимент е дело на Георги Цветков. Тромпетът в песента е изпълнен от Венцислав Благоев. В реализацията на "Силвия" са замесени актриси, телевизионни и радио водещи:вокалите са на актрисата Албена Михова, Милица Божинова от Тоника, журналистът Петя Дикова и младата певица Жаклин Таракчи. Освен тях, в клипа участват още Люба Пашова, Георги Цветков, самите Братя Аргирови и Йордан Георгиев (Данчо Стълбицата).

Редактор: Диляна Трачева
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15

Хорове от България, Сърбия и Ангола ще огласят черноморския град Балчик

22 хорови състава от България, Сърбия и Ангола се включват в тазгодишното издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци" в  град Балчик от 12 до 16 юни. Освен в четирите фестивални вечери, по време на гостуването си в Белия град..

публикувано на 12.06.24 в 07:35

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15