Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Клинчарова дарява своите записи на Библиотеката на Конгреса в САЩ

Българският посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова
Снимка: Посолство на България в САЩ / Embassy of Bulgaria in the USA

Българската арфистка проф. Сузана Клинчарова ще дари на Библиотеката на Конгреса на САЩ цялото си творчество, с което ще стане първият български музикант, който прави такъв жест, съобщи във Фейсбук посолството на България във Вашингтон.

Така виртуозните изпълнения на проф. Клинчарова ще бъдат всеобщо достъпни за всеки човек на Земята, се казва в съобщението.

Информацията за дарението стана ясна по време на посещението на българския посланик във Вашингтон Георги Панайотов и проф. Сузана Клинчарова в Центъра на Библиотеката на Конгреса на САЩ за съхранение на аудио и видео наследството на човечеството.

Визитата бе организирана със съдействието на Бойко Антонов, бизнес анализатор в Библиотеката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15