Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев откри летния туристически сезон

Снимка: Община Несебър

В присъствието на министри, политици, кметове и дипломати президентът Румен Радев откри в Несебър летния туристически сезон.

В приветствието си държавният глава благодари на местната власт и на туристическия бранш, изтъквайки, че въпреки последните трудни години за целия свят, те полагат огромни усилия България да отстоява своето име на първокласна и сигурна туристическа дестинация.

Ние можем да отворим много по-широко вратите си и да обогатяваме представата за страната ни – да бъдем една динамична, целогодишна дестинация, разпознаваема не само с морски и ски туризъм, но и предоставяща уникални условия и преживявания на всички наши гости”, заяви Румен Радев.

Служебният министър на туризма Евтим Милошев изрази очакването за стабилен туристическия сезон. “Живеем във времена на кризи, на глобални сблъсъци, а ние се намираме на място, близко до тях. Именно затова е важно да излъчим това послание: България е сигурно място”, подчерта той.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предстоят ни два слънчеви дни

В сряда , 2 октомври, минималните температури ще са между 2 и 12°, в София 5°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е 21°. Във високите полета на Западна България сутринта има условия за слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е..

публикувано на 01.10.24 в 19:55

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

България днес - 1 октомври 2024 г.

В Световния ден на музиката и на архитектурата 1 октомври ще говорим за градежите и устоите на българската политика в условия на предизборна кампания. Каква е мелодията, която долавят българите зад граница и колко голяма изненада..

публикувано на 01.10.24 в 19:00