Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев откри летния туристически сезон

Снимка: Община Несебър

В присъствието на министри, политици, кметове и дипломати президентът Румен Радев откри в Несебър летния туристически сезон.

В приветствието си държавният глава благодари на местната власт и на туристическия бранш, изтъквайки, че въпреки последните трудни години за целия свят, те полагат огромни усилия България да отстоява своето име на първокласна и сигурна туристическа дестинация.

Ние можем да отворим много по-широко вратите си и да обогатяваме представата за страната ни – да бъдем една динамична, целогодишна дестинация, разпознаваема не само с морски и ски туризъм, но и предоставяща уникални условия и преживявания на всички наши гости”, заяви Румен Радев.

Служебният министър на туризма Евтим Милошев изрази очакването за стабилен туристическия сезон. “Живеем във времена на кризи, на глобални сблъсъци, а ние се намираме на място, близко до тях. Именно затова е важно да излъчим това послание: България е сигурно място”, подчерта той.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00

Преводачът Свилена Георгиева: Изучаването на чужди езици ни научава да обичаме и ценим нашият български

Културно и езиково многообразие – с това се отличава Европейският съюз, а езиците, които се говорят в общността са важна част от културното наследство на Европа. В ЕС има 24 официални езика и всеки път, когато към ЕС се присъединяват държави..

публикувано на 26.09.24 в 11:40