Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна почистването на Националния дворец на културата

НДК
Снимка: БТА

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който периодично се нанасят пластове фасадна боя, за да заличат драскането със спрейове и замърсяването.

В разговорите ми с хора те най-често споделят, че драсканиците по сградите, липсата на осветление, разбитите тротоари и дупките по улиците са това, което очакват да се промени в града”, заявява кметът. По думите му, София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади.

Васил Терзиев припомня поетия ангажимент в предизборната кампания София да стане чист, подреден и зелен град. “Докато основният публичен разговор е размяна на политически обвинения, грижата за града и изпълняването на обещания не спират”, заключава той.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български адвокати все по-често търсят работа в чужбина

Все по-значителен брой адвокати, макар и вписани в българските адвокатски колегии, започват да работят за чужди компании или чужди адвокатски дружества дистанционно или дори емигрират и се установяват постоянно извън страната, съобщава онлайн изданието..

публикувано на 23.07.24 в 15:03
Откриването на XVII годишна конференция на Асоциацията на българските училища зад граница

Българското образование в чужбина не може да разчита само на възрожденски ентусиазъм

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента , като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от..

публикувано на 23.07.24 в 13:25

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони , премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16