Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна почистването на Националния дворец на културата

НДК
Снимка: БТА

Столичната община започна почистването на една от емблематичните за София съвременни сгради – Националния дворец на културата, съобщи във фейсбук кметът Васил Терзиев. Той обясни, че ще бъде възстановен вида на характерния врачански камък, върху който периодично се нанасят пластове фасадна боя, за да заличат драскането със спрейове и замърсяването.

В разговорите ми с хора те най-често споделят, че драсканиците по сградите, липсата на осветление, разбитите тротоари и дупките по улиците са това, което очакват да се промени в града”, заявява кметът. По думите му, София не заслужава да прилича на гето с надраскани фасади.

Васил Терзиев припомня поетия ангажимент в предизборната кампания София да стане чист, подреден и зелен град. “Докато основният публичен разговор е размяна на политически обвинения, грижата за града и изпълняването на обещания не спират”, заключава той.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05

Пожар бушува в Гърция до границата с България

Огън бушува на територията на Гърция на около километър и половина от българската граница, но бавно се движи към нея. Пожарът е върхов и се намира в изключително труднодостъпна местност. От гръцка страна гасят огъня с два хеликоптера и един самолет...

публикувано на 21.07.24 в 12:19