Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 родопски чевермета очакват гостите на Фармфеста в Момчилград

7
Снимка: БТА

В подножието на лесопарка на Момчилград в Родопите се провежда второто издание на Фармфест "Момчилград". Фермерският фестивал предлага на посетителите си вкусни родопски ястия, запознаване с местни животни и породи, демонстрации на занаяти и богата музикална програма.

Още при влизането във фестивалната зона посетителите са примамени от аромата на 50 родопски чевермета. Всеки може да дегустира вкусно агнешко на шиш и да се запознае с тънкостите на приготвянето на този деликатес лично от майсторите кулинари.

Посетителите на фармфеста могат също да разгледат типични за Източните Родопи породи животни като родопски цигай, късорого родопско говедо, българско кафяво говедо и други. Животновъдите пък имат готовност да ги запознаят с особеностите при отглеждането на автохтонни породи.

Предвидени са демонстрации на подковаване на коне, доене на овце, кози и крави, както и на традиционни занаяти като тъкачество, грънчарство и резбарство. А също и състезания по ръчно доене, стрижба и подковаване на коне. Ще има и награди за най-тежък коч и за коза с най-дълъг косъм.


Вижте още :


Снимки: БТА

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00
Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42