Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Грузия се събраха за Деня на българската просвета

Снимка: Посолство на Република България в Грузия

В навечерието на 24 май - Деня на българската азбука,просвета и култура и на славянската книжовност, дипломатите от мисията ни в Тбилиси организираха (на 22 май) в двора на посолството събиране на българската общност в Грузия и свързаните с България грузинци.



Посланик Веселин Вълканов изтъкна в приветствието си към гостите фундаменталното значение на празника за съхранението на националната ни идентичност и държавност. Пожела на присъстващите сънародници да носят същината и посланието на 24 Май със себе си постоянно, където и да се намират.



"Радваме се, че създаденото празнично настроение и обстановка беше високо оценено от гостите, с очакване за нови събирания в българска среда в Тбилиси", коментираха от дипломатическата ни мисия на страницата си във Фейсбук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици в Италия пресъздадоха във филм историята на лечителя Иван Раев

Възпитаници на Българското училище “АзБуки” в Рим и Колеферо разказаха във филм историята на билкаря Иван Раев (1876-1938 г.), съобщи директорката на учебното заведение Мариола Георгиева. “Билкарят Иван Раев” е създаден в рамките на националната..

публикувано на 07.07.24 в 09:40
Село Пустец в областта Мала Преспа

Резултатите от официалното преброяване са голям успех за българската общност в Албания

Българите са третото по численост малцинство в Албания – показват последните данни от преброяването на населението в балканската държава. Това са първите официални статистически данни за броя на българите там, тъй като малцинството ни беше официално..

публикувано на 03.07.24 в 15:30

Български абитуриенти от Молдова посетиха парламента и правителството в Кишинев

Българчета от Тараклия – випускници на лицеите в района, посетиха Министерството на образованието на Молдова. Опознавателната визита в държавната институция за групата младежи беше организирана от Неправителствена организация "Център за граждански..

публикувано на 03.07.24 в 10:08