Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Грузия се събраха за Деня на българската просвета

Снимка: Посолство на Република България в Грузия

В навечерието на 24 май - Деня на българската азбука,просвета и култура и на славянската книжовност, дипломатите от мисията ни в Тбилиси организираха (на 22 май) в двора на посолството събиране на българската общност в Грузия и свързаните с България грузинци.



Посланик Веселин Вълканов изтъкна в приветствието си към гостите фундаменталното значение на празника за съхранението на националната ни идентичност и държавност. Пожела на присъстващите сънародници да носят същината и посланието на 24 Май със себе си постоянно, където и да се намират.



"Радваме се, че създаденото празнично настроение и обстановка беше високо оценено от гостите, с очакване за нови събирания в българска среда в Тбилиси", коментираха от дипломатическата ни мисия на страницата си във Фейсбук.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Бесарабия изработиха календар за 2025 г. с български носии

Българи в Бесарабия издадоха календар с български носии. Той е създаден от местния радетел на българщината, колекционер и изследовател на традициите на българите от Бесарабия Александър Полибза и фотографа Валери Гайдаржи, а модели са бесарабски..

публикувано на 22.09.24 в 15:30

Населеният предимно с етнически българи Цариброд в Сърбия отбелязва своя празник

С богата програма от събития населената предимно с етнически българи община Цариброд (Димитровград) в Сърбия отбелязва празника си, съобщи БТА. Сред гостите днес, когато православните християни почитат Рождество Богородично по стар стил, се очакват..

публикувано на 21.09.24 в 10:04

Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона

Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за български граждани в Барселона ще се проведат на 27 и 28 септември. Те се организират от Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на..

публикувано на 20.09.24 в 17:01