Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 25 и 26 май ще има изнесени консулски услуги за българите в Калабрия

Снимка: Посолство на България в Италия / Фейсбук

Изнесени консулски дни за български граждани ще се проведат в град Акония ди Куринга, регион Калабрия, на 25 и 26 май, съобщи българското посолство в Италия. Всички българи в област Калабрия, ще имат възможност да получат следните консулски услуги: подаване на заявление за издаване на лични документи, нотариална заверка на пълномощни и предоставяне на консулски консултации. Временната консулска служба ще работи от 9:30 до 16.00 часа местно време на 25 май  и от 9:30 до 11:30 на 26 май – неделя. Предварително запазване на час не е необходимо, посочват още от дипломатическото представителство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Опашка за гласуване във Великобритания по време на изборния ден

Едва 500 българи във Великобритания са успели да гласуват за Европарламент

На проведените в неделя избори за български парламент в Обединеното кралство победител е "Продължаваме промяната - Демократична България". Голямата изненада и на Острова е партия „Величие“ с трета позиция след "Възраждане". При по-ниска..

публикувано на 11.06.24 в 09:01
Опашка за гласуване пред посолството на България в Лондон

Българи във Великобритания: Ненужни са държавните служители, командировани от София за изборите

Много ниска е била активността сред българите, живеещи в столицата на Великобритания, това съобщи за Радио България Светлана Канева, председател на изборната секция "Лутън" в английската столица. Тя обобщава впечатленията и на свои колеги от още 4..

публикувано на 09.06.24 в 22:35
Посолството на България в Загреб

Спокоен изборен ден за малката българска диаспора в Загреб

На днешния изборен ден сънародниците ни в Хърватия гласуват в една единствена секция, намираща се в посолството ни в Загреб. Българската диаспора в балканската държава е малка. " В Загреб живеят около 130 българи – някои от тях са временно..

публикувано на 09.06.24 в 19:15