Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 25 и 26 май ще има изнесени консулски услуги за българите в Калабрия

Снимка: Посолство на България в Италия / Фейсбук

Изнесени консулски дни за български граждани ще се проведат в град Акония ди Куринга, регион Калабрия, на 25 и 26 май, съобщи българското посолство в Италия. Всички българи в област Калабрия, ще имат възможност да получат следните консулски услуги: подаване на заявление за издаване на лични документи, нотариална заверка на пълномощни и предоставяне на консулски консултации. Временната консулска служба ще работи от 9:30 до 16.00 часа местно време на 25 май  и от 9:30 до 11:30 на 26 май – неделя. Предварително запазване на час не е необходимо, посочват още от дипломатическото представителство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54

В Тараклия отбелязаха 172 години от рождението на Олимпий Панов

В Тараклия - молдовския район с предимно българско население, отбелязаха 172 години от рождението на българския офицер, роден в Тараклия, Олимпий Панов. Пред паметника на майора се събраха районните служби, начело с председателя на района Лазар..

публикувано на 17.06.24 в 19:15
Мариус Куркински във Виена

Мариус Куркински гостува на сънародниците ни във Виена и Мюнхен

С моноспектакъла "Нашенец" Мариус Куркински гостува днес на българите в австрийската столица. "Вече съм във Виена и очаквам всички българи на “Нашенец”, а на 15.06 в Мюнхен!" – написа актьорът във фейсбук профила си. След..

публикувано на 14.06.24 в 16:29