Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Грозев говори пред Парламентарната асамблея на НАТО в София

Снимка: БГНЕС

Русия страда от вътрешно разделение и раздор, прикрито от илюзорно единство, но всъщност милиони там са вътрешно разселени дисиденти, нежелаещи обществено да изразят своето несългасие с инвазията в Украйна. Те са тихо малцинство и много объркано мнозинство, което не разбира какви са причините и целите на войната в Украйна. Това коментира журналистът от „Белингкат“ Христо Грозев във видеообръщение към пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в София, предава БТА. Според Грозев Кремъл успешно разпространява фалшиви истории за "западащ Запад", ценности и либерализъм. Технологиите не се използват за добро, посочи Грозев и даде пример, че изкуственият интелект е също толкова добър да идентифицира лъжливите новини, колкото и в създаване на фалшиво съдържание. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53