Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърватският бизнес разказва на българския за опита си от въвеждането на еврото

Снимка: BCCI

Конференция на тема "Въвеждане на еврото – рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия" ще се проведе днес в София. Събитието е подготвено от Българската търговско-промишлена палата и Българо-хърватския бизнес клуб в партньорство с ръководителя на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Загреб Мирела Тасева.

Дискусиите ще се завъртят около рисковете и предизвикателствата, които очакват страната ни с приемането еврото, като ще бъде представен опитът на Хърватия, която повече от година използва общата европейска валута.

Според Министерството на финансите на България присъединяването към Еврозоната ще спомогне за привличането на инвеститори у нас. Фискалната политика на страната последователно поддържа ниски дефицити под 3 %, като в момента инфлацията в България бележи тенденция на спад. Банковият сектор в странат в добра форма, а българската икономика показва устойчивост, въпреки поредицата от кризи в национален и международен контекст през последните години.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР: Българите да не предприемат пътувания до Ливан

Външното министерство призова българските граждани да не пътуват до Ливан, както и незабавно да напуснат страната. Призивът е заради сериозната ескалация на военните действия там през последните часове. При необходимост от съдействие..

публикувано на 28.09.24 в 10:14

400 чуждестранни студенти с временна закрила ще учат в български университети

400 чуждестранни граждани, получили статут на временна закрила в България, ще се обучават в български държавни висши училища през новата академична година. Броят им беше утвърден с решение на правителството. Студентите ще бъдат приети в първи..

публикувано на 28.09.24 в 09:10

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05