Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръшно българско хоро се изви в центъра на Виена

Кръшно българско хоро се изви в центъра на Виена
Снимка: Меланж Булгарен, блог на българите в Австрия

Празнично хоро, организирано от фолклорната група "Пендари Виена" към сдружение "Извор" събра българите във Виена и впечатли австрийците пред красивата църква „Св.Карл” в центъра на австрийската столица на 26 май, съобщи Блогът на българите в Австрия Melange Bulgaren.

Освен танцьорите от "Пендари", за ръце се хванаха децата от българското училище "Св.св. Кирил и Методий" и танцова група "На хорото - Грац".
Накрая на превърналото се в традиционно за Виена събитие на Карлсплац в хората се включи и публиката, споделяйки вълнението от българските народни ритми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Абитуриентите от българското училище в Одеса желят да продължат образованието си в България

Двадесет и осем абитуриенти от Българското неделно училище “Васил Априлов” в украинския град Одеса получиха удостоворенията си за завършен 11 клас и заявиха желанието си да учат в български университети, информира ни Българската телеграфна агенция...

публикувано на 13.07.24 в 10:16
Посланик Григор Порожанов

Българската общност в Германия е над 436 000 души

"Българската общност в Германия е добре организирана и интегрирана в местното общество. Имаме 23 български неделни училища, покриващи над 30 града. Там най-малките ни сънародници получават образование по български език, история и цивилизация, география" -..

публикувано на 12.07.24 в 12:43

Двуезична брошура “Аз съм българин и вървя с народа си” за Иван Станчов излезе в Лондон

Българското училище “Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон издаде брошурата “Аз съм българин и вървя с народа си”, посветена на своя патрон, съобщи Снежина Григорова-Мечева, директор на учебното заведение и съставител на двуезичното..

публикувано на 07.07.24 в 16:27