Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отчетен е напредък на България срещу прането на пари

Съветът на Европа
Снимка: coe.int

След 2022 г. България подобрява работата срещу прането на пари и финансирането на тероризма, посочва доклад на комисията на Съвета на Европа. Данните показват, че страната постига напредък по 10 от 12 показателя. Същевременно по нито един от показателите няма влошаване. България ще остане под наблюдение и нов доклад ще бъде изготвен догодина, се допълва в документа.

В доклада се отчита подобрение при междуинституционалното сътрудничество, при мерките към политиците, при услугите за прехвърляне на пари, при надзора на чуждестранни дружества, при осигуряването на прозрачност за действителната собственост на правни субекти, в надзора на финансовите институции и при изготвянето на статистика, предава БТА.

По 40 критерия българското законодателство е оценено като съвместимо или до голяма степен съвместимо с 27 препоръки, и като частично съвместимо с 13 препоръки. Няма препоръки, които България да не изпълнява, се пояснява в съобщението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Борбата с огнената стихия в Славянка продължава

Над 150 огнеборци продължават битката с пожара в западния дял на планината "Славянка". На гръцка територия се активираха няколко огнища и успяха да навлязат в наситена с хвойнови насаждения гора на българската територия. За да се спре..

публикувано на 08.08.24 в 15:53

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 12

В дванайсетия брой на предаването, с водещ - Красимир Мартинов, слушайте: С какво българчета от чужбина свързват България – в контекста на резултатите от приключилите конкурсите за деца на Изпълнителната агенция за българите в чужбина;..

публикувано на 08.08.24 в 12:00

Заради обновяване временно спира Националната визовата система

Министърът на туризма Евтим Милошев и зам.-външният министър Мария Ангелиева обсъдиха облекчаването на издаването на визи в трети страни, откъдето постъпват множество заявки за работа в България и за туристически посещения, предаде БТА.  "Работим..

публикувано на 08.08.24 в 10:35