Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зелен коридор" за тирове с бързо развалящи се стоки на ГКПП Видин-Калафат

Снимка: МВР

С цел облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2, съвместно с румънските власти е осигурен т.нар. "зелен коридор" за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, живи животни и опасни товари.

Увеличен е броят на служителите, извършващи гранични проверки и от двете страни. По искане на България, румънската страна увеличи броя на контролиращите служители от Данъчната си администрация (ANAF), съобщи МВР.

Към момента няма чакащи товарни автомобили по трасето на републиканската пътна мрежа към ГКПП Видин-Калафат. Всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем. Създадена е нова организация на движението, с която се избягва престоят за почивка в участъка между мостовото съоръжение и зоната за контрол на румънска територия. Това ще предотврати образуването на задръствания.

Предприетите мерки имат постоянен характер, като продължава работата по надграждането им.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10