Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Зелен коридор" за тирове с бързо развалящи се стоки на ГКПП Видин-Калафат

Снимка: МВР

С цел облекчаване на тежкотоварния трафик през Дунав мост 2, съвместно с румънските власти е осигурен т.нар. "зелен коридор" за преминаването през пункта на товарни автомобили, превозващи бързо развалящи се стоки, живи животни и опасни товари.

Увеличен е броят на служителите, извършващи гранични проверки и от двете страни. По искане на България, румънската страна увеличи броя на контролиращите служители от Данъчната си администрация (ANAF), съобщи МВР.

Към момента няма чакащи товарни автомобили по трасето на републиканската пътна мрежа към ГКПП Видин-Калафат. Всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем. Създадена е нова организация на движението, с която се избягва престоят за почивка в участъка между мостовото съоръжение и зоната за контрол на румънска територия. Това ще предотврати образуването на задръствания.

Предприетите мерки имат постоянен характер, като продължава работата по надграждането им.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска делегация участва в отбелязване на годишнината от геноцида в Сребреница

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков присъства на възпоменателната церемония в Мемориалния център в Поточари по повод 29-ата годишнина от геноцида в Сребреница. В знак на почит към жертвите той положи цветя на мемориалната плоча и се..

публикувано на 12.07.24 в 09:04

Пловдив посреща състезатели по кану-каяк от цял свят

Гребният канал в Пловдив е домакин на две Световни първенства по кану-каяк, съобщиха организаторите. Най-напред, от 12 до 14 юли ще се състезават над 300 ветерани от 37 държави, а седмица след това, от 17 до 21 юли е Световното първенство за младежи и..

публикувано на 12.07.24 в 06:30

Оранжев код за много горещо време е подаден за цялата страна

В петък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 20° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По..

публикувано на 11.07.24 в 19:05