Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският университет е домакин на фестивал за африканско и карибско кино

Снимка: pixabay

За втори път в България се провежда Фестивал за африканско и карибско кино. Домакин на двудневното събитие (31 май и 1 юни) е Софийският университет "Св. Климент Охридски". Организатори са катедра "Африканистика и индо-тихоокеански изследвания" и Африканско-карибският културен център към Факултета по класически и нови филологии в СУ, в партньорство с НАТФИЗ, съобщи БТА. Фестивалът е част от културната програма, посветена на Деня на Африка 25 май и основаването на Африканския съюз, изиграл важна ролята в обединяването на африканските нации и културното многообразие и богатство на континента.

В рамките на филмовата панорама ще има и майсторски кино класове с участието на чуждестранните гост-лектори Ала Eдин Алджем от Мароко и Джордж Босомпим от Гана. На 31 май, гостите на фестивала ще могат да се докоснат до традициите на Африка, като участват в лекции и две безплатни работилници за африкански ритми и африкански танци, водени от барабаниста Деян Петров-Dizzy и хореографа Петя Стойкова. Същия ден фестивалът ще бъде съпроводен и с музикални изпълнения на реге бандата Roots Rocket в двора на Софийския университет.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ерина Боянова

Ерина Боянова представя в Института "Сервантес" изложбата си от плакати за испански филми с награди

Институтът "Сервантес" е домакин на поредица от специално създадени филмови плакати, обединени от името "Кино "Испания": Плакати за филми с награди". Изложбата, чийто автор е Ерина Боянова, се открива на 19 юни в галерията на Института в София,..

публикувано на 19.06.24 в 08:35

Иконописецът Диан Костов открива експозиция в Кукелберг, Брюксел

Днес се открива експозиция с платна на българския художник иконописец Диан Костов. Платната ще бъдат изложени на фасадата и в самата Национална базилика "Светото сърце" в Кукелберг, Брюксел (Basiliekvoorplein 1, 1083 Brussels), в продължение на..

публикувано на 15.06.24 в 09:05

Балетът на Националната опера е гост на фестивала Sounds of Oradea в Румъния

Балетът на Националната опера гостува на фестивала Sounds of Oradea в Румъния, съобщават от Софийската опера и балет. Третото издание на международния фестивал е от 14 до 16 юни и включва три програми в популярни културни пространства в града...

публикувано на 15.06.24 в 08:35