Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният ни консул в Ню Йорк Ангел Ангелов участва в годишната закуска с кмета на града

Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Българският генерален консул в Ню Йорк Ангел Ангелов участва в годишната закуска с кмета на града Ерик Адамс в качеството си на вицепрезидент на Асоциацията на чуждестранните консули, съобщи мисията ни в Ню Йорк. 

Ангел Ангелов е благодарил на Ерик Адамс, че за втора поредна година – независимо от поройния дъжд, е уважил националния ни празник, присъствайки на издигането на българския трибагреник в небето на Манхатън. Той е припомнил също издадената прокламация от негова страна, с която 3 март т.г. беше обявен за Ден на българското наследство в Ню Йорк. 

В речта си Ерик Адамс е дал висока оценка на сътрудничеството си с дипломатическия корпус в града и е подчертал, че наличието на толкова различни мигрантски общности придава уникален характер на Ню Йорк.


Още по темата:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българо-американска полицейска асоциация/Фейсбук

Българо-американската полицейска асоциация връчи стипендии на българи в САЩ

Стипендии в размер на 1000 щатски долара връчи Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А.) на сънародниците на Ричард Георгиев и Диана Гечева. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на Асоциацията, цитирана от БТА...

публикувано на 28.06.24 в 16:17

Кръстиха звезда на името на българското училище в Чикаго

"Малко българско училище" в Чикаго вече има своя звезда в Космическото пространство. Тя е кръстена на просветното средище и е получена по повод неговата петнадесета годишнина и петата година от основаването на Център "Малката България". Това съобщиха от..

публикувано на 16.06.24 в 13:53

Училище в Северна Калифорния обяви онлайн Летни курсове по български език

Онлайн обучение по български език през летните месеци - юни, юли и август, организира Българското училище "Хан Аспарух", Северна Калифорния, САЩ. На "Фейсбук" страницата си от училището информират, че класовете ще бъдат два вида - четене с разбиране и..

публикувано на 15.06.24 в 11:25