Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръстиха звезда на името на българското училище в Чикаго

Снимка: БТА

"Малко българско училище" в Чикаго вече има своя звезда в Космическото пространство. Тя е кръстена на просветното средище и е получена по повод неговата петнадесета годишнина и петата година от основаването на Център "Малката България". Това съобщиха от учебното заведение в своята Фейсбук страница и публикуваха небесна карта с координатите на звездата.

"Вече имаме своя звезда във Вселената. Този небесен дар е от най-новия член на нашата педагогическа общност - Лилия Ананиева, на която от все сърце благодарим", написаха от просветното средище в социалната мрежа. 

"Малко българско училище“ в Чикаго, САЩ, е част от Център "Малката България" и Малка детска академия "Мечо пух". Към тях работят още и училищата "Малката България", Българска езикова академия, както и детска градина "Чуднотека".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Училище “Родолюбче” в Торонто насърчава възпитаниците си чрез извънкласни занимания

Съботно-неделното училище “Родолюбче” в Торонто представи дейностите и инициативите, в които могат да се включат учениците наред с усвояването на българския език. “ От вълнуващите коледни тържества и празнични концерти до уютните седенки – нашите..

публикувано на 17.08.24 в 17:25
Сградата на Българската православна църква

В българската църква в Монреал ще отбележат Успение на Света Богородица

В българската православна църква "Св. Иван Рилски“ в Монреал, Канада, днес, 15 август, от 10.00 ч. ще бъде отслужена Света Литургия в чест на празника Успение на Света Богородица. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на църковната община...

публикувано на 15.08.24 в 03:35

Николай Коларов и неговият път с виолончело към академична кариера в САЩ

Николай Коларов е български виолончелист, който вече близо 30 години гради академична кариера и развива концертна дейност в Минесота, САЩ. Дългият път отвъд Океана за него е свързан с желанието да започне магистратура в областта на струнните..

публикувано на 06.08.24 в 10:50