Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ефективни присъди за българи, източили 53,9 млн. паунда от британската социална система

Снимка: БТА

Четирима българи, обвинени в една от най-големите измами със социални помощи и пране на пари във Великобритания, получиха присъди между 3 и 8 години затвор от съда в лондонския квартал “Ууд Грийн”, предаде кореспондентът на БНР Веселин Паунов. Петият член на бандата – Цветка Тодорова, се сдоби с тригодишна присъда, но тъй като е прекарала в ареста над 18 месеца, беше освободена още днес.  

Според съда българите са откраднали 53,9 млн. паунда чрез “сложна комбинация от легитимни документи за самоличност и фалшива документация, за да изглежда, че хората имат право на помощи и обезщетения”.  

Гюнеш Али, Галина Николова, Стоян Стоянов и Патриция Панева имат 28 дни, за да обжалват присъдата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Клуб на българските жени и семейства, Хамбург

Сънародници в Хамбург подготвят Втори фестивал на българската художествена литература

Изкушените от изящното слово могат да представят творбите си на Фестивала на българската художествена литература в Хамбург. " Приемаме заявки за участие на интересуващи се автори, читатели, актьори и обичащи художествено слово до 30 юни 2024 г." –..

публикувано на 28.06.24 в 08:25

Български учители от чужбина споделят опит във Великотърновския университет

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий“ е домакин на Шестата международна Еразъм+ седмица "Български училища зад граница". Дискусионният форум е предназначен за учители, преподаващи в български събото-неделни и целоседмични училища..

публикувано на 28.06.24 в 07:35
Руси Чанев

Актьорът Руси Чанев адаптира романа "Под игото" за българчетата в чужбина

"В първата глава, в която беглецът Иван Краличът търси подслон в приятелската къща на чорбаджи Марко в Бяла Черква, но не успява да се скрие там от преследвачите си. …. " Така започва аудио романът на романите в българската класическа..

публикувано на 27.06.24 в 09:10