Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералното ни консулство в Чикаго разказва за достиженията на българската емиграция в Северна Америка

Снимка: Генерално консулсво на България в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго ще осъществи през лятото образователния проект “История и достижения на българската емиграция в Северна Америка”, съобщиха от дипломатическото представителство. Целта е българската диаспора да се запознае със значителния принос на сънародниците ни за цялостното развитие на американското общество.  

“Надяваме се в част от историите да припознаете себе си и да почерпите вдъхновение за това колко е важно вие и вашите деца да отстоявате своята идентичност и български корени”, заявяват от българската мисия. От там добавят, че са готови да споделят и предоставени от читателите истории, изпратени на имейл: consulate.chicago@mfa.bg

По проектa работят стажанти на дипломатическото ни представителство.Първият материал, публикуван на неговата страница във фейсбук, е на Джералдин Тодорова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От есента ново българско неделно училище отваря врати в Чикаго

Ново българско училище "Българика" в Чикаго ще посрещне своите възпитаници за първи път през септември 2024 г.  "Нашето училище ще отвори врати за деца, които желаят да поддържат и развиват своя език, култура и традиции", отбелязват от Културен..

публикувано на 30.07.24 в 10:56

Теодор Ушев - с награда за цялостно творчество от кинофестивал в Италия

Десетото издание на фестивала Animaphix за анимационни филми в Сицилия, Италия посвети специална ретроспектива на българския творец Теодор Ушев и го удостои с наградата "Ренато Гутузо" за 2024 г. за цялостно творчество и за принос в развитието на..

обновено на 23.07.24 в 10:09
Хор Yasna Voices

Хор Yasna Voices изпълнява българска музика в Ню Йорк

Първият български женски ансамбъл в Ню Йорк Yasna Voices е част от програмата на фестивала La Casita в Линкълн Център в Ню Йорк. Последният фестивален ден, в който ще участва Yasna Voices, започва в 16,30 ч., събитието е с вход свободен. "Благодарим на..

публикувано на 21.07.24 в 14:57