Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералното ни консулство в Чикаго разказва за достиженията на българската емиграция в Северна Америка

Снимка: Генерално консулсво на България в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго ще осъществи през лятото образователния проект “История и достижения на българската емиграция в Северна Америка”, съобщиха от дипломатическото представителство. Целта е българската диаспора да се запознае със значителния принос на сънародниците ни за цялостното развитие на американското общество.  

“Надяваме се в част от историите да припознаете себе си и да почерпите вдъхновение за това колко е важно вие и вашите деца да отстоявате своята идентичност и български корени”, заявяват от българската мисия. От там добавят, че са готови да споделят и предоставени от читателите истории, изпратени на имейл: consulate.chicago@mfa.bg

По проектa работят стажанти на дипломатическото ни представителство.Първият материал, публикуван на неговата страница във фейсбук, е на Джералдин Тодорова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София и Ирина Кушлеви

Основателките на училище "Зора" в Ричмънд: Да пазим корените и българския си дух!

През 2014 г. в град Ричмънд, столицата на щата Вирджиния в САЩ, започва историята на българското неделно училище "Зора". И, ако преди десет години неговите възпитаници са едва 14, днес те са тройно повече. За да заведат детето си на българско..

публикувано на 21.07.24 в 08:48

Българка е на финал в световен конкурс за жени в сферата на киберсигурността

Българката Ева Бен (Eva Benn) е единствената ни сънародничка, избрана за финалист в световен конкурс за Жена на годината в сфера киберсигурност ("Cybersecurity Woman of the Year") сред стотици талантливи жени от цял свят. Това съобщи във Фейсбук..

публикувано на 05.07.24 в 19:07
Снимка: Българо-американска полицейска асоциация/Фейсбук

Българо-американската полицейска асоциация връчи стипендии на българи в САЩ

Стипендии в размер на 1000 щатски долара връчи Българо-американската полицейска асоциация (Б.А.П.А.) на сънародниците на Ричард Георгиев и Диана Гечева. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на Асоциацията, цитирана от БТА...

публикувано на 28.06.24 в 16:17