Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плажовете в България са подготвени за летния сезон

Варна
Снимка: Димитрина Дончева

Рекорден брой плажни ивици – 23, са отличени с марката за качество “Син флаг” на българското Черноморие, съобщи Кирил Спасов от Асоциацията на концесионерите на морски плажове. Той добави, че плажовете са готови да посрещнат туристите от 1 юни и отговарят на всички нормативни изисквания.


“Веднага след края на зимата концесионерите са възстановили ивиците, пострадали от бурното море, където е било необходимо”, увери Кирил Спасов. 

Достъпът до плажовете на хора в неравностойно положение и стигането им до водата чрез специализиран подвижен шезлонг с плавателна способност са осигурени на всички места със Син флаг. Останалите концесионери ще бъдат задължени да използват съоръженията от следващото лято.


Водни спасители на плажовете ще има от 8,00 до 18,00 ч., каза още Кирил Спасов. На повечето ивици цените на чадър и шезлонг ще варират между 7 и 10 лв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер отговаря на въпроси на граждани

На въпрос на граждани, защо украинските бежанци са на хотел, а пострадалите от пожара в с. Воден във фургони , премиерът отговори на живо във "Фейсбук": "Не бих правил такова противопоставяне. Знаете, че украинските бежанци са бежанци от война...

публикувано на 23.07.24 в 12:16

Българският отбор се представи достойно на Международна олимпиада по математика

Най-добрите български ученици по математика спечелиха 5 медала с участието си в най-престижното състезание по математика в света за 2024 г. На 65-ата Международна олимпиада по математика българският национален отбор спечели 3 сребърни и 2 бронзови медала..

публикувано на 23.07.24 в 12:00

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51