Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плажовете в България са подготвени за летния сезон

Варна
Снимка: Димитрина Дончева

Рекорден брой плажни ивици – 23, са отличени с марката за качество “Син флаг” на българското Черноморие, съобщи Кирил Спасов от Асоциацията на концесионерите на морски плажове. Той добави, че плажовете са готови да посрещнат туристите от 1 юни и отговарят на всички нормативни изисквания.


“Веднага след края на зимата концесионерите са възстановили ивиците, пострадали от бурното море, където е било необходимо”, увери Кирил Спасов. 

Достъпът до плажовете на хора в неравностойно положение и стигането им до водата чрез специализиран подвижен шезлонг с плавателна способност са осигурени на всички места със Син флаг. Останалите концесионери ще бъдат задължени да използват съоръженията от следващото лято.


Водни спасители на плажовете ще има от 8,00 до 18,00 ч., каза още Кирил Спасов. На повечето ивици цените на чадър и шезлонг ще варират между 7 и 10 лв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма активни пожари в страната, следи се обстановката по границата с Гърция

Няма действащи пожари в страната, съобщиха от вътрешно министерство. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Във вторник ще се направи обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 11:49

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01