Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Главчев:

Скандал със Сребреница няма, няма да участвам в предизборни спектакли

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Служебният премиер Димитър Главчев отрече обвиненията, че е оказал натиск върху постоянния представител на България в Организацията на обединените нации Лъчезара Стоева да гласува с “въздържал се” резолюцията, осъждаща геноцида в Сребреница.

Скандал със Сребреница няма, някой се опитва да направи такъв”, коментира министър-председателят. Той добави, че страната ни поддържа резолюцията на ООН и че няма да коментира “криминалното изтичане на документи в незавършена фаза по процеса на взимане на решение”.

Димитър Главчев беше категоричен, че няма да участва в “предизборни спектакли”, които, по думите му, ще се организират през последната седмица преди изборите. Така той отхвърли възможността да бъде изслушан в Народното събрание, за което призоваха “Продължаваме промяната – Демократична България” и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Изявлението си премиерът направи пред журалисти в столичния квартал “Горна баня”, където даде ход на дейностите по разчистване на терена за построяването на Национална детска болница. Очаква се процесът да отнеме седем месеца, а изграждането на болничното заведение - няколко години.


 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Протест срещу използването на вътрешното министерство за политически цели

Униформени и цивилни служители на вътрешното министерство протестираха до парламента в защита на служебния министър Калин Стоянов. "След всяка смяна започват преназначения и става страшно. На всекиго от нас омръзна да се използват полицаите, и не е..

публикувано на 12.08.24 в 13:12
Калин Стоянов

Горица Грънчарова-Кожарева е подложена на брутален натиск да не бъда министър

“ Останах с усещането, че бъдещият служебен премиер е подложен на огромен, дори, бих казал, брутален политически натиск относно това аз да не бъда в кабинета на предстоящото служебно правителство .” Този коментар направи служебният вътрешен министър..

публикувано на 10.08.24 в 15:45
Илияна Йотова

Новият служебен кабинет не е на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова прогнозира, че и към новото служебно правителство ще бъдат отправени обвинения в политическа употреба. Го рица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер “ Този служебен кабинет не е на президента. Време е да се..

публикувано на 10.08.24 в 10:27