Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Главчев:

Скандал със Сребреница няма, няма да участвам в предизборни спектакли

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Служебният премиер Димитър Главчев отрече обвиненията, че е оказал натиск върху постоянния представител на България в Организацията на обединените нации Лъчезара Стоева да гласува с “въздържал се” резолюцията, осъждаща геноцида в Сребреница.

Скандал със Сребреница няма, някой се опитва да направи такъв”, коментира министър-председателят. Той добави, че страната ни поддържа резолюцията на ООН и че няма да коментира “криминалното изтичане на документи в незавършена фаза по процеса на взимане на решение”.

Димитър Главчев беше категоричен, че няма да участва в “предизборни спектакли”, които, по думите му, ще се организират през последната седмица преди изборите. Така той отхвърли възможността да бъде изслушан в Народното събрание, за което призоваха “Продължаваме промяната – Демократична България” и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Изявлението си премиерът направи пред журалисти в столичния квартал “Горна баня”, където даде ход на дейностите по разчистване на терена за построяването на Национална детска болница. Очаква се процесът да отнеме седем месеца, а изграждането на болничното заведение - няколко години.


 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горица Грънчарова–Кожарева

Горица Грънчарова-Кожарева започва разговори за състава на служебния кабинет

Заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, която в петък, 9 август, получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на служебен кабинет, започва от днес разговори за неговия състав. Горица Грънчарова-Кожарева е..

публикувано на 10.08.24 в 06:50

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер

Държавният глава Румен Радев избра Горица Грънчарова-Кожарева, досегашен зам.-председател на Сметната палата, за служебен премиер. В конституцията няма посочен срок, в който служебният премиер трябва да представи състава на своето правителство, но..

публикувано на 09.08.24 в 11:52

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция обяви данъчна война на евтините  стоки от чужбина Турция реши да вдигне значително данъците върху стоки, купени в чужбина. Необлагаемият лимит за стоки, купени извън страната, е намален от 150 на 30 евро (1098,87 TL). Това гласи..

публикувано на 09.08.24 в 10:25