Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичната община подарява безплатни театрални и циркови представления на децата през целия юни

Детски празник "Мечтаем Заедно" в София
Снимка: БГНЕС

Под мотото “За децата на София” градът ще се превърне в сцена на радост, спорт, култура и добротворство през целия юни, съобщиха от Столичната община.

В продължение на месец децата ще могат да посещават безплатни театрални представления, да чуят откъси от любими книги с гласа на известни актьори и да усетят магията на цирковото изкуство. Ще бъдат организирани също доброволчески акции, които събират млади и големи и им показват колко по-приятно е заедно да вървят напред.

В Международния ден на детето столичният кмет Васил Терзиев пожела на празнуващите да останат деца възможно най-дълго в отношението си към света. В Княжеската градина той постави началото на детския празник “Мечтаем Заедно”, организиран от Столичната община с подкрепата на клуб “Бегач”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите спират, но температурите остават ниски

В понеделник в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, следобед на места в Югозападна България – до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен,..

публикувано на 29.09.24 в 18:30
Димитър Костов от Смолян (вляво)

Петдесет дрона рисуват сърце в световния ден за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

С инициативата “Разходи се с кардиолога си” в големи български градове беше отбелязан днешният Световен ден на сърцето. Организаторите от Дружеството на кардиолозите в България акцентираха върху редовната умерена физическа активност, която е..

публикувано на 29.09.24 в 18:15

Тамбурата, гъдулката и кавалът скоро може да изчезнат от сцените

Традиционни народни инструменти, сред които тамбура, гъдулка и кавал, до 10-15 години ще изчезнат от българските сцени, ако не бъде обърнато внимание на изпълнителите на фолклорна музика. Това показва анализ от теренно проучване на Българската..

публикувано на 29.09.24 в 16:35