Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Колев - носителки на "Златен клоун" от Монте Карло, бяха отличени и от президента

Президентът връчва Почетния знак на сестри Колев
Снимка: БГНЕС

В София се проведе 13-ото издание на спектакъла "Нощ на звездите", организиран от Фондация "Енчо Керязов" и посветен на талантливите деца на България. По време на събитието бяха връчени годишните награди в областите "Спорт", "Образование" и "Изкуство", а всички финалистки получиха парични премии, съобщава БТА. Държавният глава  Румен Радев отличи с Почетния знак на президента сестри Мишел и Никол Колев за забележителните им успехи на световната циркова сцена. Тази година сестри Колев бяха удостоени на международния цирков фестивал в Монте Карло с наградата "Златен Клоун" за уникален цирков номер. "За мен е чест и огромно удоволствие да отлича с Почетния знак на президента на Република България тези две невероятни момичета, артисти и бойци, които завладяха световната сцена и носят в сърцето си частица от силата на българския дух и традиции", каза президентът Радев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45

Откритата статуя в Хераклея Синтика вече е в петричкия музей

Голямата мраморна статуя, открита неотдавна в античния град Хераклея Синтика, беше преместена в Историческия музей в Петрич. Хераклея Синтика възнагради археолозите с ново значимо откритие Античният град Хераклея Синтика разкрива своите тайни..

публикувано на 13.07.24 в 09:42

Ретро автомобили и джаз си дават среща в Поморие

За поредна година Поморие кани любителите на джаза и ретро автомобилите на фестивала "Анхиало Classic Cars & Jazz Fest". Той се организира от "Classic Car Поморие" в партньорство с Авто мото клуб "Анхиало" и Народно читалище "Просвета 1888", Поморие...

публикувано на 13.07.24 в 07:10