Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев покани новия президент на Мексико Клаудия Шейнбаум да посети България

Клаудия Шейнбаум, Румен Радев Снимки: БГНЕС, БТА

Президентът Румен Радев поздрави Клаудия Шейнбаум по повод избирането ѝ за президент на Мексиканските съединени щати. Българският държавен глава изрази увереност, че традиционните връзки на уважение и ползотворно сътрудничество между страната ни и Мексико, както и дългогодишните приятелски отношения, ще продължат да се развиват и укрепват и в бъдеще във всички сфери от взаимен интерес както на двустранна, така и на многостранна основа.
Президентът Радев пожела от името на българския народ и от свое име здраве и успех на Клаудия Шейнбаум в предстоящата й високоотговорна мисия и отправи към нея покана да посети България.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Получавайки мандат за правителство, ГЕРБ-СДС обяви проект за кабинет

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на Росен Желязков. Той е кандидатът за премиер, посочен от най-голямата парламентарната група - ГЕРБ-СДС. Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на..

обновено на 01.07.24 в 18:06
 Али Ахмети

Северна Македония може да се превърне в държава с два народа с българско и с албанско гражданство

Северна Македония няма устойчиви политики към съседите си, е заявил на заседание на генералния съвет на Демократичният съюз за интеграция Али Ахмети, предава БТА. Председателят на най-голямата албанска партия Ахмети е посочил, че промяна в..

публикувано на 01.07.24 в 17:08
Румен Радев

Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на кабинет

Президентът Румен Радев днес ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС. През миналата седмица държавният глава проведе консултации с политическите..

публикувано на 01.07.24 в 06:00