Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Поне с 10% е по-ниска избирателната активност в Турция

Снимка: Мария Петрова - БНР

Между 10 и 15% по-ниска ще е избирателната активност в Турция в сравнение с предишните избори, съобщиха за БНР неофициални източници, цитирани от специалния пратеник на радиото в Истанбул Мария Петрова. Сериозен спад в активността бележат секции както в Истанбул, така и в другите големи градове, където преди традиционно е имало много гласуващи. Според източници на БНР причина за разликите е промяна в самата изселническа общност и появата и развитието на повече организации, които както помагат в подготовката на вота, така и имат различни приоритети за развитие.
Гласувалите в Истанбул засега са около 8000, докато на предишни избори те са били около 9500. Прогнозите са, че гласувалите в цяла Турция ще бъдат между 30-35000. Избирателите след вота изразяват надежда за стабилно управление в България. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова за „последни избори“

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежката академия на партията в Пловдив. Той каза, че..

публикувано на 20.07.24 в 13:59

Българската патриаршия признава самостоятелността на македонската архиепископия

На въпрос какво трябва да бъде отношението на българската църква към църквата в Северна Македония главата на Българската патриаршия каза пред БНТ, че Светият синод има решение от края на 2022 г. "Ние приехме решението на архиерейския събор на..

публикувано на 20.07.24 в 11:42

Президентът отиде при пострадалите от пожарите в Болярово

На петия ден от пожарите политиците започнаха да пристигат в крайграничната община Болярово, където бедстват 7 села. Една от причините за моето посещение е да изразя съпричастност към хората от с. Воден, който пострадаха от големия пожар...

публикувано на 20.07.24 в 10:39