Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Позициониране на българските представители в новия Европейски парламент

Снимка: elections.europa.eu

6 места ще има България в политическата група на Европейската народна партия (ЕНП) в Европарламента, показват първите прогнозни резултати, обобщени от пресслужбата на Европейския парламент.

По всяка вероятност 5 от тях ще са на ГЕРБ-СДС и 1 на "Демократична България".  Веднага след това идват евродепутатите ни в  "Обнови Европа" -  5, от които трима от ДПС и двама от "Продължаваме промяната".

Двама български евродепутати от "БСП за България" ще попълнят групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

Трима евродепутати от "Възраждане" и един от "Има такъв народ" все още не са позиционирани, тъй като са новоизбрани членове, които не принадлежат към политическа група на Европарламента с изтичащ мандат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горица Грънчарова–Кожарева

Горица Грънчарова-Кожарева започва разговори за състава на служебния кабинет

Заместник-председателят на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, която в петък, 9 август, получи от президента Румен Радев мандат за съставяне на служебен кабинет, започва от днес разговори за неговия състав. Горица Грънчарова-Кожарева е..

публикувано на 10.08.24 в 06:50

Горица Грънчарова-Кожарева е новият служебен премиер

Държавният глава Румен Радев избра Горица Грънчарова-Кожарева, досегашен зам.-председател на Сметната палата, за служебен премиер. В конституцията няма посочен срок, в който служебният премиер трябва да представи състава на своето правителство, но..

публикувано на 09.08.24 в 11:52

По съседски: Събития с балкански адрес

Турция обяви данъчна война на евтините  стоки от чужбина Турция реши да вдигне значително данъците върху стоки, купени в чужбина. Необлагаемият лимит за стоки, купени извън страната, е намален от 150 на 30 евро (1098,87 TL). Това гласи..

публикувано на 09.08.24 в 10:25