Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори 2024

Пеевски: Трябва да има редовно правителство, което да стабилизира държавата

Снимка: БТА - архив

Очаквам  покана от лидера на най-голямата политическа сила Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС към всички евроатлантически лидери, за започне разговор за бъдещето на родината, се казва в позиция на Делян Пеевски, съпредседател на ДПС. Движението е втората партия по брой депутати в новоизбрания 50-и парламент на България.

"За ДПС властта никога не е била самоцел и това винаги е било потвърждавано от действията ни. Но съм категоричен – ние ще сме фундамента и гаранта за това, че България няма да се отклони от евроатлантическия си път. Държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии и никой няма право да поставя под съмнение тяхната легитимация“, заявява Пеевски.  

Зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров заяви, че социалистите може да подкрепят технически кабинет без политически лидери и без премиер Бойко Борисов, стига формулата на правителството да отговаря на вижданията на БСП. 
Водачът на листата ва ГЕРБ-СДС за европарламент Росен Желязков се е отказал от мястото си в новия Европарламент, съобщиха от ГЕРБ и най-вероятно ще се върне като народен представител в новия национален парламент.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Възраждане: Ако няма кабинет на ГЕРБ, вариантите са кабинет с мандат на "Възраждане" или избори

Правителство може да бъде съставено от всички партии в 50-ото Народно събрание, но без ГЕРБ-СДС и ДПС, с мандат на "Възраждане", защото това са 125 гласа. Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане". Според него, ако не се случи..

публикувано на 23.06.24 в 11:29

България ще бъде представена и от президент, и от премиер на срещата на върха на НАТО

Президентът Румен Радев и служебният премиер и външен министър Димитър Главчев ще участват в предстоящата Среща на върха на НАТО, съобщават от правителствения пресцентър. Днес изтича срокът за регистрация за срещата на върха на НАТО, която ще се..

публикувано на 21.06.24 в 15:28

България все още няма позиция за срещата на НАТО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази разочарование, че все още страната ни няма позиция, с която да се яви на срещата на върха на НАТО, предаде репортерът на БНР Даниел Инков. По думите на Борисов, Европейската комисия е излезла с доклад как..

публикувано на 21.06.24 в 11:33