Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

Снимка: БТА-архив

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР. 


Съвместната контролна дейност се осъществява съгласно подписаните през юни 2010 г. в Гюргево Правила за извършване на съвместни действия на пътните полицаи в пограничните райони на България и Румъния. 


Практиката показва, че освен контролен, инициативата има и силен превантивен ефект. Същевременно командированите служители са изключително полезни за сънародниците си, потърсили съдействие от органите на реда



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Васил Терзиев

София ще има десет нови метростанции през 2027 г.

Новите десет станции на столичното метро ще бъдат завършени през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев, който инспектира участъка от разширението на третия лъч. По думите му, 46% от пътуващите всеки ден хора ще се възползват от подземния..

публикувано на 10.08.24 в 09:02

Слънчев край на седмицата, в събота на североизток ще превали

В събота , 10 август, ще е слънчево. Над Централна и Източна България ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали и прегърми. Минималните температури ще са между 15 и 21°, в София 15°. Максималните ще са от 30 до 36°, в..

публикувано на 09.08.24 в 19:45

Прочутото Панагюрско съкровище се завърна в музея на Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на Панагюрище отново ще могат да видят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от Историческия музей в града. Последното му завръщане беше през ноември миналата година...

публикувано на 09.08.24 в 08:10